Imbir w walce z nowotworami

Odżywianie, Porady, Styl życia, Zdrowie 4

Choroby nowotworowe są jednym z największych zagrożeń współczesnego świata. Zanieczyszczone środowisko, stres – wszystko to sprawia, że liczba chorych na raka konsekwentnie wzrasta. Jak się przed nimi chronić? Ważna jest tu profilaktyka, na którą składa się m. in. zdrowa dieta. Jeśli pojawią się w niej takie przyprawy, jak imbir, można w znacznym stopniu zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Jak to możliwe? Oto i wyjaśnienie.

Imbir to wyjątkowa przyprawa, która wciąż zaskakuje nas swoimi leczniczymi właściwościami. Wiadomo, że ma ona bardzo silne działanie przeciwnowotworowe, dzięki czemu nie tylko chroni nas przed rakiem, ale też pomaga nam w walce z już istniejącymi guzami. Skuteczność imbiru w walce z nowotworami to zasługa substancji znanej jako 6-shogaol. Sprawdza się ona doskonale w przypadku takich chorób nowotworowych, jak rak piersi, rak jelita czy nowotwory jelita grubego. Badania wykazały także, że stosowanie imbiru pomaga też tym, którzy przeszli przez chemioterapię i starają się po niej odzyskać lepszą formę.

© Copyright 2018 Trójmiasto FIT